Veelgestelde vragen

1. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
    3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
    4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

Kies op deze pagina het blok waarvan je de kopieermap wil afdrukken. De pdf van de kopieermap opent en je kan de bladen afdrukken.

Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de correctiesleutels (van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets).

2. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt.

Je kunt ook het stappenplan volgen:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
    3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
    4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

Kies op deze pagina het blok waarvan je de correctiesleutel wil afdrukken. Je vindt er de correctiesleutels van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets. Na het klikken op een link opent de pdf en kun je de bladen afdrukken.

Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de kopieerbundel.

3. Voor de pennentool heeft Zwijsen een samenwerking met i3 technologies. Hun goed uitgewerkte pennentool met tal van extra functionaliteiten bereik je door op het potloodje aan de rechterkant van uw scherm te klikken. Bij de eerste sessie wordt er gevraagd om een account aan te maken voor i3learnhub.

Deze registratie is eenmalig en volledig gratis. Klik op 'Sign up' en volg vervolgens de aangegeven stappen.

In dit filmpje kan je de registratieprocedure bekijken.

4. In Google Chrome werkt de software optimaal. Gebruik bij voorkeur deze browser.

Google Chrome kan je hier downloaden.

5. Zwijsen werkt aan een geïntegreerde oplossing voor het beschrijven van de werkbladen en kopieerbladen. In afwachting hiervan kan je deze beschrijven met de tool i3-Annotate. Deze tool is eenmalig te installeren via https://www.i3-technologies.com/nl/producten/software/annotatiesoftware/. Klik daar bij downloads op Driver. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als in de i3-learnhub in het rechter uitklapmenu van je zoWISo-software. Open deze applicatie als je de pagina’s van het leerlingmateriaal in de zoWISo-software wilt beschrijven.

Meer informatie over de werking van deze Annotate-tool vind je terug in de i3-academy.

6. Momenteel zijn de verrijkingsbladen nog niet opgenomen in de module 'Toetsen en oefenen' van de software. Voorlopig kunt u voor het aanbieden van verrijkingsstof enkel beroep doen op de papieren versie van de differentiatiesets. Wij doen er alles aan om dit zo spoedig mogelijk ook via digitale weg beschikbaar te stellen.

7. Het programma Adobe Reader is waarschijnlijk niet op jouw computer geïnstalleerd. Dit programma is noodzakelijk om pdf-bestanden te openen, te printen en op te slaan.

Klik hier om het programma Adobe Acrobat Reader DC gratis te downloaden.

8. Sinds een paar maanden bieden we binnen zoWISo bij elk blok ook flextoetsen aan. Dit zijn andere, maar gelijkaardige toetsen ten opzichte van 'Alleen 1' en 'Alleen 2', enkel de getallen of afstanden op de toets verschillen. Dit zijn geen oefentoetsen om de leerlingen voor te bereiden op 'Alleen 1'.

Er zijn verschillende mogelijkheden om flextoetsen in te zetten:

• Wanneer je een toets afneemt voor de start van een blok om de kennis van de leerlingen te testen. Zo kunnen zij op basis hiervan, verder in het blok eventueel meer zelfstandig aan de slag.
    • Wanneer je verschillende toetsen wil afnemen bij leerlingen die naast elkaar zitten.
    • Wanneer je een toets wil afnemen bij een leerling die afwezig was.

Bij veelgestelde vragen binnen de Leerkrachtsoftware kan je deze flextoetsen downloaden en afdrukken. Kies het blok waarvan je de flextoets wilt afdrukken en klik op de link. De PDF van de flextoets opent en je kunt de bladen afdrukken.

9. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar het Leerlingmenu.
    2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
    3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
    4. Links bovenaan flikkert het pijltje boven 'Taken' rood, dit is het teken dat er taken klaarstaan. Klik hierop.
    5. Kies een taak en klik op 'Start'.
  10. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar het Leerlingmenu.
    2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
    3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
    4. Kies het gewenste blok en de gewenste les en klik op ‘Start’.
    5. Kies de gewenste oefening en klik op 'Start'.
  11. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    2. Klik op 'Toetsen en Oefenen'.
    3. Daarna kies je 'Alleen 1' of 'Alleen 2'.
    4. Nadien klik je op 'Invoeren' om de toetsresultaten per leerling in te voeren.
    5. Je klikt bovenaan op 'Taken klaarzetten'.
    6. Indien gewenst, kan je ook taken extra aanduiden of taken verwijderen door op het resultaat bij de leerling te klikken op het blauw omkaderd vakje.
    7. Je klikt op 'Zet taken klaar' en dan kan je de leerlingen selecteren, door achter hun naam 'Digitaal' aan te vinken. Je klikt onderaan 'Digitale taken klaarzetten'.
    8. Op het volgende scherm klik je 'Zet klaar'.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons