Veelgestelde vragen

 1. Waar vind je wat?

  In dit filmpje nemen we je in vogelvlucht mee door de Leerkrachtsoftware. We lichten kort de belangrijkste knoppen toe en laten je handige tools zien, die je meteen kunt gebruiken.

 2. In het dashboard kun je je dag voorbereiden. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief lesdoelen en lesbeschrijving.

 3. Aan de hand van een kort filmpje leggen we je uit hoe je vlot je les selecteert en van start kunt gaan.

 4. Ja, alle materialen die je in de Leerkrachtassistent kon raadplegen, zijn nu beschikbaar in de Leerkrachtsoftware. In het dashboard vind je onder ‘Materiaal’ de algemene handleiding, naslag, toetsmaterialen en printbladen.

 5. De bestaande software ik pen! bestaat al heel wat jaren (2015) en werkt goed. In de afgelopen jaren waren er echter veel ontwikkelingen op softwaregebied in het onderwijs.

  Uitgeverij Zwijsen wil met haar softwareproducten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van vandaag en voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen. In de vernieuwde Leerkrachtsoftware vind je dezelfde inhoud als in de Leerkrachtassistent, maar in een vernieuwde omgeving.

 6. Je kunt tot en met 31 juli 2022 gebruikmaken van de huidige Leerkrachtassistent, zolang de school een abonnement heeft op de software.

   

 7. Alle abonnementen worden automatisch verlengd, dus ook je huidige abonnement voor de Leerkrachtassistent ik pen!,leerjaar 1, 2 of 3.
  Als je dit schooljaar (2021/2022) werkt met ik pen! voor leerjaar, 1, 2 of 3 loopt de licentie van de Leerkrachtassisent in het nieuwe schooljaar automatisch over in de licentie voor de vernieuwde Leerkrachtsoftware. Je hoeft hier niets aan te doen. Op 1 augustus 2022 worden de huidige Leerkrachtassistent omgezet naar Leerkrachtsoftware.
   

 8. Je vindt die licentie in de Leerkrachtmodule bij ‘Mijn gegevens & programma’s > ‘Overzicht’.

  Onder Ik pen (kim-versie) staat vanaf 1 augustus 2022 de link naar de Leerkrachtsoftware ik pen! kim-versie voor Leerjaar 1, Leerjaar 2 of Leerjaar 3.

 9. Je kunt de Leerkrachtsoftware ik pen! kim-versie bestellen via Licentieregie, net zoals de andere online softwarelicenties.

  Ga naar: https://licentieregie.uitgeverijzwijsen.be

 10. Ja, ook Digiregie en de Leerkrachtassistent Veilig leren lezen kim-versie worden vanaf 1 augustus 2022 omgezet naar de Leerkrachtsoftware  De inhoud van de software blijf hetzelfde, maar is anders geordend en vormgegeven.

  Met de vernieuwde leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kun je jouw lessen makkelijker voorbereiden en geven.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons