Veelgestelde vragen

Heb je een vraag bij een van onze Zwijsen-methoden, of een vraag over je bestelling, of nog, hoe je klaspop Jules een wasbeurt geeft? Wees gerust, het zijn vragen die we wel vaker krijgen.

Hieronder vind je een lijst van de top 10 meestgestelde vragen die we ook al meteen van het antwoord hebben voorzien.

 1. Via www.licentieregie.be maak je eerst een account aan op naam van de school. Zoek je school op via de postcode en vul je gegevens in. Je ontvangt via mail een tijdelijk wachtwoord waarmee je voor de eerste keer kan inloggen. Verander je tijdelijk wachtwoord naar een persoonlijk gekozen wachtwoord. Eenmaal ingelogd kan je via ‘methode kiezen’ de software aanvinken waarvoor je een vaste of een proeflicentie wil aanvragen. Plaats alles in het winkelmandje en rond je bestelling af.

  Je ontvangt een bevestigingsmail. Vergeet niet de ‘algemene voorwaarden’ te accepteren om de software te activeren. Je kan dadelijk met de software aan de slag via Leerkrachtmodule Zwijsen Je kan de handleidingen voor leerkracht en beheerder online raadplegen om je wegwijs te maken.

   

 2. Er is niet specifiek rekening gehouden met bepaalde woordenlijsten die in de kernen van Veilig leren lezen aan bod komen. We trachten een zo rijk mogelijk aanbod te bieden met heel veel kansen om de nieuwe woorden te oefenen en te herhalen. Wel hanteren we daarvoor de volgende woordenschatopbouw:

  (1) oriënteren op bekende en nieuwe woorden,
  (2) betekenis geven aan nieuwe woorden en inoefenen in verschillende situaties,
  (3) oefenen en herhalen in een betekenisvolle context,
  (4) observeren welke woorden de kinderen beheersen.

  Deze opbouw zal zeker ook toegepast worden in het eerste leerjaar.

 3. Het hoekenwerk kan ingebouwd worden als contractwerk. Eventueel kan Verlengde Instructie (ster of zon) ook in een contractwerk ingebouwd worden. Die informatie vind je terug bij 'Tips en verdieping'

 4. Je kan de Jules-pop best wassen in een kussensloop, zonder kleding. Was ze op 30°. Niet bleken. Niet droogreinigen. Niet strijken. Niet trommeldrogen.

 5. We krijgen soms de vraag hoe je bijvoorbeeld de lessen van het computationeel denken gemakkelijk kan terugvinden. We tonen je via een handig filmpje hoe je kan zoeken in alle zoWISo-materialen in de Leerkrachtsoftware.

  Zo zie je hoe je filters kan gebruiken en via de verschillende knoppen de materialen anders kan sorteren.

 6. De beheerder kan
  (1) bijkomende gebruikers (leerkrachten en beheerders) toevoegen of hun gegevens wijzigen,
  (2) leerlingen en klassen toevoegen en deze koppelen aan programma's en
  (3) softwareabonnementen beheren (toevoegen en opzeggen).

  De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
 7. Je moet de 'oude' leerlingen eerst ontkoppelen van de Toetssite. Dit kan via 'Programmabeheer' → 'Koppelingen'. Je kiest de 'oude' klas en ontkoppelt de leerlingen van de juiste applicatie via 'Wijzigen'. Vervolgens koppel je via dezelfde weg de nieuwe klas. De oude klas dien je niet te verwijderen uit de Leerkrachtmodule.
 8. Een themapakket bestaat uit een themamap met 10 thema's en een gebruikswijzer, een verhalenkoffer, een doeplatenkoffer, een audio dubbel-cd en een slipcase met 10 kartonboekjes. In de verhalenkoffer vind je alle verhalenmaterialen terug voor 10 verhalen/10 thema's: elk thema/verhaal kreeg een andere vertelvorm, hetzij in verhaalplaten, hetzij in de vorm van een reuzenprentenboek, hetzij in de vorm van een verteltheater. Kijk voor de samenstelling van de pakketten en de prijzen ook eens op deze website onder Pakketten en prijzen.

 9. Ding Dong! Is een vaste activiteit bij elk thema van Dag Jules! Het is een kijktheatertje waarbij de peuters op een zintuiglijke manier het thema 'beleven'. De kleuterleid(st)er doet een aantal handelingen na elkaar op speciaal gecomponeerde muziek (poppenkast spelen, puzzels maken, op een glasplaat schilderen, figuurtjes van plasticine kneden…), waarbij de peuters allerlei visuele en auditieve prikkels opdoen.
 10. Bij de start van de vernieuwing van Dag Jules! werd er aan kleuterleid(st)ers van over heel Vlaanderen gevraagd welke verhalen van Jules ze de beste vonden om mee te werken. We kozen ervoor om de beste verhalen van Jules te behouden en te combineren met nieuwe activiteiten. De 'oude' verhalen hebben immers een blijvende pedagogische waarde. Naast de nieuwe activiteiten kregen de oude verhalen ook andere vertelvormen mee. Zo vind je de nieuwe verhalen enkel in de vorm van verhaalplaten, terwijl de bestaande verhalen ofwel in een reuzenprentenboek, ofwel in de vorm van een verteltheater werden uitgegeven.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons