Veelgestelde vragen

Heb je een vraag bij een van onze Zwijsen-methoden, of een vraag over je bestelling, of nog, hoe je klaspop Jules een wasbeurt geeft? Wees gerust, het zijn vragen die we wel vaker krijgen.

Hieronder vind je een lijst van de top 10 meestgestelde vragen die we ook al meteen van het antwoord hebben voorzien.

 1. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Klik bovenaan op 'Toetsen en Oefenen'.
  3. Daarna kies je voor 'Oefenresultaten'
  4. Zo krijg je een overzicht van alle leerlingen en kan je kijken of ze de norm halen per taak.
  5. Als je klikt op de naam van een leerling zie je in de detail het resultaat per taak.
  6. Bovenaan kan je 'Taken' ook aanpassen in 'Vrij oefenen' en dan zie je de resultaten van die oefeningen van die specifieke leerling.
  7. Bovenaan kan je ook de periode aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld enkel de resultaten kan bekijken van afgelopen week.
 2. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
  3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
  4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

  Kies op deze pagina het blok waarvan je de kopieermap wil afdrukken. De pdf van de kopieermap opent en je kan de bladen afdrukken.

  Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de correctiesleutels (van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets).

 3. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt.

  Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
  3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
  4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

  Kies op deze pagina het blok waarvan je de correctiesleutel wil afdrukken. Je vindt er de correctiesleutels van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets. Na het klikken op een link opent de pdf en kun je de bladen afdrukken.

  Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de kopieerbundel.

 4. Via www.licentieregie.be maak je eerst een account aan op naam van de school. Zoek je school op via de postcode en vul je gegevens in. Je ontvangt via mail een tijdelijk wachtwoord waarmee je voor de eerste keer kan inloggen. Verander je tijdelijk wachtwoord naar een persoonlijk gekozen wachtwoord. Eenmaal ingelogd kan je via ‘methode kiezen’ de software aanvinken waarvoor je een vaste of een proeflicentie wil aanvragen. Plaats alles in het winkelmandje en rond je bestelling af.

  Je ontvangt een bevestigingsmail. Vergeet niet de ‘algemene voorwaarden’ te accepteren om de software te activeren. Je kan dadelijk met de software aan de slag via Leerkrachtmodule Zwijsen Je kan de handleidingen voor leerkracht en beheerder online raadplegen om je wegwijs te maken.

   

 5. Er is niet specifiek rekening gehouden met bepaalde woordenlijsten die in de kernen van Veilig leren lezen aan bod komen. We trachten een zo rijk mogelijk aanbod te bieden met heel veel kansen om de nieuwe woorden te oefenen en te herhalen. Wel hanteren we daarvoor de volgende woordenschatopbouw:

  (1) oriënteren op bekende en nieuwe woorden,
  (2) betekenis geven aan nieuwe woorden en inoefenen in verschillende situaties,
  (3) oefenen en herhalen in een betekenisvolle context,
  (4) observeren welke woorden de kinderen beheersen.

  Deze opbouw zal zeker ook toegepast worden in het eerste leerjaar.

 6. Het hoekenwerk kan ingebouwd worden als contractwerk. Eventueel kan Verlengde Instructie (ster of zon) ook in een contractwerk ingebouwd worden. Die informatie vind je terug bij 'Tips en verdieping'

 7. Je kan de Jules-pop best wassen in een kussensloop, zonder kleding. Was ze op 30o. Niet bleken. Niet droogreinigen. Niet strijken. Niet trommeldrogen.

 8. De oude en nieuwe verhalen zitten verspreid over de drie themamappen of themapakketten. Dat heeft te maken met de thema's die soms seizoensgebonden zijn. Zo zit Jules en de mijter van de Sint standaard in themapakket 1, omdat Sinterklaas in december wordt gevierd. Jules zoekt paaseitjes zit dan weer in themapakket 2, het pakket waarmee je rond de lente en Pasen werkt. Kijk op deze website ook onder Zo werkt het om te zien welke thema's in welke seizoenen het best worden ingezet. Dat is overigens een richtlijn, geen must. In het overzicht op deze pagina vind je ook welke verhalen bij welk thema horen.

 9. Bij Anker Start van Dag Loeloe! werden iets meer voorleesverhaaltjes voorzien dan in de andere ankers. Dit anker telt dus 21 voorleesverhalen in plaats van 15. De andere ankers tellen allemaal hetzelfde aantal voorleesverhalen, namelijk 15.
 10. Ja. Regelmatig staat in de lesbeschrijving dat wanneer je merkt dat kinderen moeite hebben met het correct en/of vlot herkennen van de letters, je hier in de verlengde instructie of begeleide verwerking aandacht aan moet besteden. Bij dat lesonderdeel staan dan bijvoorbeeld flitsoefeningen met de letterkaartjes beschreven. In de nieuwe software zijn ook oefeningen opgenomen voor het automatiseren van de letterkennis.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons