Veelgestelde vragen

 1. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Klik bovenaan op 'Toetsen en Oefenen'.
  3. Daarna kies je voor 'Oefenresultaten'
  4. Zo krijg je een overzicht van alle leerlingen en kan je kijken of ze de norm halen per taak.
  5. Als je klikt op de naam van een leerling zie je in de detail het resultaat per taak.
  6. Bovenaan kan je 'Taken' ook aanpassen in 'Vrij oefenen' en dan zie je de resultaten van die oefeningen van die specifieke leerling.
  7. Bovenaan kan je ook de periode aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld enkel de resultaten kan bekijken van afgelopen week.
 2. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
  3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
  4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

  Kies op deze pagina het blok waarvan je de kopieermap wil afdrukken. De pdf van de kopieermap opent en je kan de bladen afdrukken.

  Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de correctiesleutels (van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets).

 3. Surf naar de Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware). Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt.

  Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Binnen de Leerkrachtsoftware klik je op de 3 streepjes rechts bovenaan om het menu te openen.
  3. Je selecteert ‘Veelgestelde vragen’.
  4. Als je naar beneden scrolt, vind je alle verschillende materialen terug.

  Kies op deze pagina het blok waarvan je de correctiesleutel wil afdrukken. Je vindt er de correctiesleutels van de werkboeken, toetsen, flextoetsen, instructiebladen en differentiatiesets. Na het klikken op een link opent de pdf en kun je de bladen afdrukken.

  Bij Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) vind je ook de flextoetsen en de kopieerbundel.

 4. Je moet de 'oude' leerlingen eerst ontkoppelen van de Toetssite. Dit kan via 'Programmabeheer' → 'Koppelingen'. Je kiest de 'oude' klas en ontkoppelt de leerlingen van de juiste applicatie via 'Wijzigen'. Vervolgens koppel je via dezelfde weg de nieuwe klas. De oude klas dien je niet te verwijderen uit de Leerkrachtmodule.
 5. Elke school kan zelf één of meerdere beheerders aanduiden die kunnen bepalen wie toegang heeft tot het bordboek en de oefensoftware. De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
 6. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
 7. Nadat je een nieuwe leerling heeft aangemaakt via 'Klasbeheer', moet je deze nog koppelen aan programma's, via de knop 'Programmabeheer'. Dit geldt enkel voor Digiregie, Toetssite en Leerlingsoftware. Voor Leerkrachtassistenten is het niet nodig om leerlingen te koppelen.
 8. Het ip-adres is enkel van belang voor abonnementen op Leerlingsoftware. Om te vermijden dat leerlingen bij het inloggen eerst nog hun school moeten kiezen, gebeurt de schoolidentificatie door eenmalig het ip-adres in te geven. Wanneer dit ip-adres wijzigt, dient dit ook in de Leerkrachtmodule te worden aangepast. Meer uitleg vindt u in de beheerdershandleiding voor de Leerkrachtmodule.
 9. Het is niet nodig om per klas een licentie aan te kopen. Een licentie per school is voldoende, ongeacht het aantal klassen.
 10. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Wanneer het nog steeds niet lukt, kan je best je gebruikersnaam en wachtwoord verifiëren. Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je beheerder in de Leerkrachtmodule heeft ingevoerd. Je beheerder kan je e-mailadres ook via de Leerkrachtmodule controleren of wijzigen. Tenslotte kan je een nieuw tijdelijk wachtwoord aanvragen via de link. Dat tijdelijk wachtwoord wordt naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Indien je geen e-mail ontvangt, is het mogelijk dat deze in de spamfilter van je e-mailserver is blijven hangen, of dat je een foutief adres hebt opgegeven.

 11. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
 12. De beheerder kan
  (1) bijkomende gebruikers (leerkrachten en beheerders) toevoegen of hun gegevens wijzigen,
  (2) leerlingen en klassen toevoegen en deze koppelen aan programma's en
  (3) softwareabonnementen beheren (toevoegen en opzeggen).

  De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
 13. De bordschema's worden in de huidige versie van de applicatie lokaal opgeslagen in een Flashcookie en zijn niet overdraagbaar naar een andere pc.

 14. Dat doe je via Licentieregie > Licentie overzicht.
  Surf naar licentieregie.uitgeverijzwijsen.be

 15. In Google Chrome werkt de software optimaal. Gebruik bij voorkeur deze browser.

  Google Chrome kan je hier downloaden.

 16. Zwijsen werkt aan een geïntegreerde oplossing voor het beschrijven van de werkbladen en kopieerbladen. In afwachting hiervan kan je deze beschrijven met de tool i3-Annotate. Deze tool is eenmalig te installeren via https://www.i3-technologies.com/nl/producten/software/annotatiesoftware/. Klik daar bij downloads op Driver. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als in de i3-learnhub in het rechter uitklapmenu van je zoWISo-software. Open deze applicatie als je de pagina’s van het leerlingmateriaal in de zoWISo-software wilt beschrijven.

  Meer informatie over de werking van deze Annotate-tool vind je terug in de i3-academy.

 17. Momenteel zijn de verrijkingsbladen nog niet opgenomen in de module 'Toetsen en oefenen' van de software. Voorlopig kunt u voor het aanbieden van verrijkingsstof enkel beroep doen op de papieren versie van de differentiatiesets. Wij doen er alles aan om dit zo spoedig mogelijk ook via digitale weg beschikbaar te stellen.

 18. Het programma Adobe Reader is waarschijnlijk niet op jouw computer geïnstalleerd. Dit programma is noodzakelijk om pdf-bestanden te openen, te printen en op te slaan.

  Klik hier om het programma Adobe Acrobat Reader DC gratis te downloaden.

 19. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar het Leerlingmenu.
  2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
  3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
  4. Links bovenaan flikkert het pijltje boven 'Taken' rood, dit is het teken dat er taken klaarstaan. Klik hierop.
  5. Kies een taak en klik op 'Start'.
 20. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar het Leerlingmenu.
  2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
  3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
  4. Kies het gewenste blok en de gewenste les en klik op ‘Start’.
  5. Kies de gewenste oefening en klik op 'Start'. 
 21. Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig filmpje uitgewerkt. Je kunt ook het stappenplan volgen:

  1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
  2. Klik op 'Toetsen en Oefenen'.
  3. Daarna kies je 'Alleen 1' of 'Alleen 2'.
  4. Nadien klik je op 'Invoeren' om de toetsresultaten per leerling in te voeren.
  5. Je klikt bovenaan op 'Taken klaarzetten'.
  6. Indien gewenst, kan je ook taken extra aanduiden of taken verwijderen door op het resultaat bij de leerling te klikken op het blauw omkaderd vakje.
  7. Je klikt op 'Zet taken klaar' en dan kan je de leerlingen selecteren, door achter hun naam 'Digitaal' aan te vinken. Je klikt onderaan 'Digitale taken klaarzetten'.
  8. Op het volgende scherm klik je 'Zet klaar'.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons