Veelgestelde vragen

1. Je moet de 'oude' leerlingen eerst ontkoppelen van de Toetssite. Dit kan via 'Programmabeheer' → 'Koppelingen'. Je kiest de 'oude' klas en ontkoppelt de leerlingen van de juiste applicatie via 'Wijzigen'. Vervolgens koppel je via dezelfde weg de nieuwe klas. De oude klas dien je niet te verwijderen uit de Leerkrachtmodule.
  2. Elke school kan zelf één of meerdere beheerders aanduiden die kunnen bepalen wie toegang heeft tot het bordboek en de oefensoftware. De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
  3. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
  4. Nadat je een nieuwe leerling heeft aangemaakt via 'Klasbeheer', moet je deze nog koppelen aan programma's, via de knop 'Programmabeheer'. Dit geldt enkel voor Digiregie, Toetssite en Leerlingsoftware. Voor Leerkrachtassistenten is het niet nodig om leerlingen te koppelen.
  5. Het ip-adres is enkel van belang voor abonnementen op Leerlingsoftware. Om te vermijden dat leerlingen bij het inloggen eerst nog hun school moeten kiezen, gebeurt de schoolidentificatie door eenmalig het ip-adres in te geven. Wanneer dit ip-adres wijzigt, dient dit ook in de Leerkrachtmodule te worden aangepast. Meer uitleg vindt u in de beheerdershandleiding voor de Leerkrachtmodule.
  6. Het is niet nodig om per klas een licentie aan te kopen. Een licentie per school is voldoende, ongeacht het aantal klassen.
  7. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Wanneer het nog steeds niet lukt, kan je best je gebruikersnaam en wachtwoord verifiëren. Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je beheerder in de Leerkrachtmodule heeft ingevoerd. Je beheerder kan je e-mailadres ook via de Leerkrachtmodule controleren of wijzigen. Tenslotte kan je een nieuw tijdelijk wachtwoord aanvragen via de link. Dat tijdelijk wachtwoord wordt naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Indien je geen e-mail ontvangt, is het mogelijk dat deze in de spamfilter van je e-mailserver is blijven hangen, of dat je een foutief adres hebt opgegeven.

8. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
  9. De beheerder kan
    (1) bijkomende gebruikers (leerkrachten en beheerders) toevoegen of hun gegevens wijzigen,
    (2) leerlingen en klassen toevoegen en deze koppelen aan programma's en
    (3) softwareabonnementen beheren (toevoegen en opzeggen).

De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
  10. De bordschema's worden in de huidige versie van de applicatie lokaal opgeslagen in een Flashcookie en zijn niet overdraagbaar naar een andere pc.

11. Dat doe je via Licentieregie > Licentie overzicht.
    Surf naar licentieregie.uitgeverijzwijsen.be

12. Voor de pennentool heeft Zwijsen een samenwerking met i3 technologies. Hun goed uitgewerkte pennentool met tal van extra functionaliteiten bereik je door op het potloodje aan de rechterkant van uw scherm te klikken. Bij de eerste sessie wordt er gevraagd om een account aan te maken voor i3learnhub.

Deze registratie is eenmalig en volledig gratis. Klik op 'Sign up' en volg vervolgens de aangegeven stappen.

In dit filmpje kan je de registratieprocedure bekijken.

13. Kies in de rubriek Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) het blok waarvan je de kopieermap wil afdrukken. De pdf van de kopieermap opent en je kan de bladen afdrukken.

14. Kies in de rubriek Veelgestelde vragen van Digiregie (onderdeel leerkrachtsoftware) het blok waarvan je de correctiesleutel wil afdrukken. Je vindt er de correctiesleutels van de werkboeken, toetsen, instructiebladen en differentiatiesets. Na het klikken op een link opent de pdf en kun je de bladen afdrukken.

15. In Google Chrome werkt de software optimaal. Gebruik bij voorkeur deze browser.

Google Chrome kan je hier downloaden.

16. Zwijsen werkt aan een geïntegreerde oplossing voor het beschrijven van de werkbladen en kopieerbladen. In afwachting hiervan kan je deze beschrijven met de tool i3-Annotate. Deze tool is eenmalig te installeren via https://www.i3-technologies.com/nl/producten/software/annotatiesoftware/. Klik daar bij downloads op Driver. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als in de i3-learnhub in het rechter uitklapmenu van je zoWISo-software. Open deze applicatie als je de pagina’s van het leerlingmateriaal in de zoWISo-software wilt beschrijven.

Meer informatie over de werking van deze Annotate-tool vind je terug in de i3-academy.

17. Momenteel zijn de verrijkingsbladen nog niet opgenomen in de module 'Toetsen en oefenen' van de software. Voorlopig kunt u voor het aanbieden van verrijkingsstof enkel beroep doen op de papieren versie van de differentiatiesets. Wij doen er alles aan om dit zo spoedig mogelijk ook via digitale weg beschikbaar te stellen.

18. Het programma Adobe Reader is waarschijnlijk niet op jouw computer geïnstalleerd. Dit programma is noodzakelijk om pdf-bestanden te openen, te printen en op te slaan.

Klik hier om het programma Adobe Acrobat Reader DC gratis te downloaden.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons