Veelgestelde vragen

1. Je moet de 'oude' leerlingen eerst ontkoppelen van de Toetssite. Dit kan via 'Programmabeheer' → 'Koppelingen'. Je kiest de 'oude' klas en ontkoppelt de leerlingen van de juiste applicatie via 'Wijzigen'. Vervolgens koppel je via dezelfde weg de nieuwe klas. De oude klas dien je niet te verwijderen uit de Leerkrachtmodule.
  2. Elke school kan zelf één of meerdere beheerders aanduiden die kunnen bepalen wie toegang heeft tot het bordboek en de oefensoftware. De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
  3. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
  4. Nadat je een nieuwe leerling heeft aangemaakt via 'Klasbeheer', moet je deze nog koppelen aan programma's, via de knop 'Programmabeheer'. Dit geldt enkel voor Digiregie, Toetssite en Leerlingsoftware. Voor Leerkrachtassistenten is het niet nodig om leerlingen te koppelen.
  5. Het ip-adres is enkel van belang voor abonnementen op Leerlingsoftware. Om te vermijden dat leerlingen bij het inloggen eerst nog hun school moeten kiezen, gebeurt de schoolidentificatie door eenmalig het ip-adres in te geven. Wanneer dit ip-adres wijzigt, dient dit ook in de Leerkrachtmodule te worden aangepast. Meer uitleg vindt u in de beheerdershandleiding voor de Leerkrachtmodule.
  6. Het is niet nodig om per klas een licentie aan te kopen. Een licentie per school is voldoende, ongeacht het aantal klassen.
  7. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Wanneer het nog steeds niet lukt, kan je best je gebruikersnaam en wachtwoord verifiëren. Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je beheerder in de Leerkrachtmodule heeft ingevoerd. Je beheerder kan je e-mailadres ook via de Leerkrachtmodule controleren of wijzigen. Tenslotte kan je een nieuw tijdelijk wachtwoord aanvragen via de link. Dat tijdelijk wachtwoord wordt naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Indien je geen e-mail ontvangt, is het mogelijk dat deze in de spamfilter van je e-mailserver is blijven hangen, of dat je een foutief adres hebt opgegeven.

8. Controleer eerst of je niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be). Foutmeldingen als deze treden het vaakst op wanneer je de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij je browserfavorieten hebt opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. Je dient bij je browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer je de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan je Favorieten, kan je gebruik maken van de knop die je terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.
  9. De beheerder kan
    (1) bijkomende gebruikers (leerkrachten en beheerders) toevoegen of hun gegevens wijzigen,
    (2) leerlingen en klassen toevoegen en deze koppelen aan programma's en
    (3) softwareabonnementen beheren (toevoegen en opzeggen).

De naam van de beheerder(s) voor je school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.
  10. De bordschema's worden in de huidige versie van de applicatie lokaal opgeslagen in een Flashcookie en zijn niet overdraagbaar naar een andere pc.
  11. Het programma Adobe Reader is waarschijnlijk niet op jouw computer geïnstalleerd. Dit programma is noodzakelijk om bestanden te openen, te printen en op te slaan.

Klik op de link om het programma Adobe Readergratis te downloaden.

12. Dat doe je via Licentieregie > Licentie overzicht.
    Surf naar licentieregie.uitgeverijzwijsen.be

13. Een algemene toelichting op de Oefensoftware van zoWISo vind je hier: Toelichting Oefensoftware zoWISo

Bekijk dit handig filmpje:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn gegevens & programma’s’ naar de zoWISo-Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    2. Klik op ‘Evaluatie'.
    3. Klik op ‘Resultaten’.
    4. Daarna kies je 'Alleen 1' .
    5. Nadien klik je op 'Invoeren' om de toetsresultaten per leerling in te voeren.
    6. Je klikt op ‘Adviezen'.
    7. Indien gewenst, kan je ook taken extra aanduiden of taken verwijderen door op het resultaat bij de leerling te klikken op het blauw omkaderd vakje.
    8. Je klikt op 'Taken klaarzetten' en dan kan je de leerlingen selecteren, door achter hun naam 'Digitaal' aan te vinken. Je klikt onderaan op 'Digitale taken klaarzetten'.
    9. Op het volgende scherm klik je op 'Zet klaar'.

Bekijk dit handig filmpje:

1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn gegevens & programma’s’ naar het Leerlingmenu.
    2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
    3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
    4. Links bovenaan flikkert het pijltje boven 'Taken' rood, dit is het teken dat er taken klaarstaan. Klik hierop.
    5. Kies een taak en klik op 'Start'.
    1. Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de leerkrachtmodule en ga bij ‘Mijn gegevens & programma’s’ naar het Leerlingmenu.
    2. Binnen de Leerlinginlog kies je de juiste klas en nadien de juiste leerling.
    3. Kies voor de zoWISo Oefensoftware van jouw leerjaar.
    4. Kies het gewenste blok en de gewenste les en klik op ‘Start’.
    5. Kies de gewenste oefening en klik op 'Start'.
  14. De leerling wordt automatisch gekoppeld aan de oefen- en dashboardsoftware van het leerjaar waarin de leerling zit. Wil jij de leerling ook laten oefenen met de Oefensoftware voor een hoger of lager leerjaar, dan moet jij (of jouw beheerder) handmatig programmakoppelingen wijzigen in de Zwijsen leerkrachtmodule:

• klik daar bovenin op het onderdeel Programmabeheer
    • klik dan op Koppelingen (onder Leerlingen)
    • kies jouw klas
    • Kies zoWISo
    • Wijzig de koppelingen van zoWISo door achter de betreffende leerling vinkjes te plaatsen bij zowel Oefensoftware als bij Leerkrachtsoftware onder het betreffende leerjaar.
    • Klik op Opslaan. Bij de leerling verschijnt nu een extra snelkoppeling in zijn leerlingportaal naar Oefensoftware van zoWISo voor het betreffende leerjaar.
  15. De leerling is blijkbaar wel gekoppeld aan de Oefensoftware voor een hoger of lager leerjaar, maar men is vergeten om de leerling ook voor dat leerjaar te koppelen aan het dashboard. Jij (of jouw beheerder) doet dat handmatig in de Zwijsen leerkrachtmodule:

• Klik daar bovenin op het onderdeel Programmabeheer.
    • Klik dan op Koppelingen (onder Leerlingen).
    • Kies jouw klas.
    • Kies zoWISo.
    • Wijzig de koppelingen van zoWISo door achter de betreffende leerling een vinkje te plaatsen bij het Leerkrachtsoftware onder het betreffende leerjaar.
    • Klik op Opslaan.
    • Herstart of druk op F5 in het Dashboard van zoWISo. De nieuwe koppelingen worden dan ingelezen.
  16. Wanneer je digitale taken hebt klaargezet, kunnen de leerlingen deze maken in de Oefensoftware. De resultaten op deze taken en van het vrij oefenen vind je terug in de Leerkrachtsoftware op het dashboard.

• Log in via:

Wanneer je digitale taken hebt klaargezet, kunnen de leerlingen deze maken in de Oefensoftware. De resultaten op deze taken en van het vrij oefenen vind je terug in de Leerkrachtsoftware op het dashboard.

• Log in via: http://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op de module en ga bij ‘Mijn gegevens & programma’s’ naar de zoWISo Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    • Klik op ‘Evaluatie'.
    • Klik op ‘Resultaten’.
    • Klik op ‘Oefenen’.
    • Selecteer het blok waarvan je de resultaten wil bekijken.
    • Selecteer of je de resultaten van de digitale taken of het vrij oefenen wil bekijken.
    • op de module en ga bij ‘Mijn gegevens & programma’s’ naar de zoWISo Leerkrachtsoftware voor jouw leerjaar.
    • Klik op ‘Evaluatie'.
    • Klik op ‘Resultaten’.
    • Klik op ‘Oefenen’.
    • Selecteer het blok waarvan je de resultaten wil bekijken.
    • Selecteer of je de resultaten van de digitale taken of het vrij oefenen wil bekijken.

Op deze manier kan je de resultaten bekijken van de leerlingen die oefeningen hebben gemaakt in de Oefensoftware.

17. Een algemene toelichting op de Leerkrachtsoftware van zoWISo vind je hier: Toelichting Leerkrachtsoftware zoWISo

Gebruik van het Dashboard:

Gebruik van de Leerkrachtassistent:

18. Deze materialen en nog veel meer vind je terug op het Dashboard onder materialen.

19. Wanneer de afmetingen van de figuren niet overeenkomen met de afmetingen die zijn aangegeven in de correctiesleutel dan heb je de kopieerbundel, de differentiatieset of het instructieschrift afgedrukt met de instelling ‘aanpassen aan pagina’.

Deze instelling moet je uitzetten en de pagina in kwestie afdrukken op ware grootte. Wanneer je de pagina afdrukt op ware grootte worden de afmetingen van de figuren niet aangepast. De instelling 'aanpassen aan pagina' moet je met andere woorden niet aanvinken wanneer je materiaal van zoWISo wil afdrukken.

20. Wanneer een oefening een heel blad beslaat en je klikt deze aan, krijg je deze op je bordboek uitvergroot. Omdat het een heel blad is, kan het zijn dat het inderdaad niet voldoende zichtbaar is. In dit geval kan je best de oefening niet aanklikken, maar de zoomfunctie (+ en -) gebruiken.

21. De zoWISo-meter kan je invoeren en bekijken op het dashboard onder Evaluatie. Klik je op resultaten dan kan je de resultaten op de Alleen 1 en Alleen 2 invoeren en afdrukken.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons