Veelgestelde vragen

 1. Waar vind je wat?

  In dit filmpje nemen we je in vogelvlucht mee door de Leerkrachtsoftware. We lichten kort de belangrijkste knoppen toe. En laten je handige tools zien, die je meteen kunt gebruiken.

 2. In het dashboard kun je je dag voorbereiden. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief lesbeschrijving, doelen en materialen.

 3. Aan de hand van een kort filmpje leggen we je uit hoe je vlot je les selecteert en van start kunt gaan.

 4. Ja, alle materialen die je in Digiregie kon raadplegen, zijn nu beschikbaar in de Leerkrachtsoftware. In het dashboard vind je onder ‘Materiaal’ de algemene handleiding (Gebruikswijzer), naslag, toetsmaterialen, printbladen en ouderinformatie.

  In onderstaand filmpje laten we je zien waar je de verschillende materialen kunt vinden.

 5. De bestaande software van Veilig leren lezen kim-versie bestaat sinds 2014 en werkt goed. In de afgelopen jaren zijn er echter veel ontwikkelingen op softwaregebied in het onderwijs.

  Uitgeverij Zwijsen wil met haar softwareproducten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van vandaag en voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen. Daarom zijn Digiregie en de Leerkrachtassistent omgezet naar een vernieuwde omgeving.

  In de vernieuwde Leerkrachtsoftware vind je dezelfde inhoud als in Digiregie en de Leerkrachtassistent, maar je hebt nu alles in één omgeving bij elkaar. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk je les voorbereiden en ziet in één oogopslag welke materialen je nodig hebt bij de les. Alle materialen en naslag vind je op één plek. Je hebt direct toegang tot alle resultaten van je leerlingen. Tenslotte kun je in de vernieuwde Leerkrachtassistent nu gemakkelijker door een les navigeren.

 6. Zowel in de bestaande Leerkrachtassistent als in de vernieuwde omgeving hebben we de handleiding gevolgd. Alle kopjes uit de paragrafen zijn opgenomen, zodat de leerkracht weet 'waar hij/zij in de handleiding zit'. Als er een module is opgenomen, is deze module vet gemaakt; anders is het grijs. Mensen die gebruikmaken van de digitale handleiding hebben op deze manier een duidelijk overzicht van wat in de les aan de orde komt.

 7. Je kunt tot en met 31 juli 2022 gebruikmaken van Digiregie en de Leerkrachtassistent.

  Zorg dat je voor die tijd de groepsresultaten die je wilt bewaren, hebt gedownload vanuit Digiregie zoals je gewend was. De leerlingresultaten die nu in Digiregie staan, zijn via het dashboard van de vernieuwde Leerkrachtsoftware in te zien, zolang de school een abonnement op de Leerkrachtsoftware heeft en de leerling op school is ingeschreven.

 8. Alle abonnementen worden automatisch verlengd, dus ook je huidige abonnement voor Digiregie en/of Leerkrachtassistent Veilig leren lezen kim-versie.
  Als je dit schooljaar (2021/2022) werkt met Veilig leren lezen kim-versie lopen de licenties van Digiregie en de Leerkrachtassisent in het nieuwe schooljaar automatisch over in de licentie voor de vernieuwde Leerkrachtsoftware. Je hoeft hier niets aan te doen.

  Op 1 augustus 2022 worden Digiregie en Leerkrachtassistent omgezet naar Leerkrachtsoftware.

 9. Je vindt die licentie in de Leerkrachtmodule bij ‘Mijn gegevens & programma’s > ‘Overzicht’.

  Onder Veilig leren lezen kim-versie staat vanaf 1 augustus 2022 de link naar de Leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kim-versie. Digiregie en Leerkrachtassistent bestaan dan niet meer en zullen ook niet meer aanklikbaar zijn.

   

 10. Neen, er verandert niets aan de leerlingsoftware (oefensoftware). Je kunt zoals vanouds een jaarabonnement bestellen voor Veilig leren lezen kim-versie Oefensoftware School en Veilig leren lezen Oefensoftware thuis.

  Heb je een jaarabonnement voor de oefensoftware in gebruik, dan wordt dit automatisch verlengd na dit schooljaar. Je kunt dit abonnement altijd zelf opzeggen.

 11. Je kunt de Leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kim-versie bestellen via Licentieregie, net zoals de andere online softwarelicenties.

  Ga naar: https://licentieregie.uitgeverijzwijsen.be

 12. Ja, ook de Leerkrachtassistent ik pen! voor leerjaar 1, 2 en 3 wordt vanaf 1 augustus 2022 omgezet naar de Leerkrachtsoftware ik pen! De inhoud van de software blijf hetzelfde, maar is anders geordend en vormgegeven.

 13. Scholen kunnen optioneel een abonnement aanschaffen voor de thuisversie van de kim-Leerlingsoftware, via de Bestelmodule. In de Leerkrachtmodule kan je vervolgens per leerling twee ouder-e-mailadressen toevoegen. De ouders krijgen dan een automatische mail met inloggegevens. Je dient het thuisgebruik ook aan te vinken voor Veilig leren lezen in Digiregie, onder 'Leerlingsoftware' → 'Instellingen'.

Geen antwoord op jouw vraag?

Leg je vraag dan voor aan onze klantendienst via onderstaand formulier. Onze medewerkers dienen je zo snel als mogelijk van antwoord.

Contacteer ons